1 Mayıs 2018 Salı

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 75 Gram Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kabın içine 1 su bardağı sıvı yağ, 75 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı ve 1 paket kabartma tozu konulup karıştırılır.
  • Sıvı karışımın üzerine aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanarak şekil verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder