--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 75 Gram Tereyağı
- 1 Çay Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Aldığı Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kabın içine 1 su bardağı sıvı yağ, 75 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı ve 1 paket kabartma tozu konulup karıştırılır.
- Sıvı karışımın üzerine aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanarak şekil verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder