--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Beyaz Un
- 1 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil
- 1 Tutam Taze Kişniş
- 2 Yemek Kaşığı Kimyon Tohumu
- 1 Adet Yeşil Biber
- Yarım Su Bardağı Bezelye
- 1 Adet Kuru Soğan
- 4 Diş Sarımsak
- 4 Adet Patates
- 2 Su Bardağı Çiçek Yağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1 su bardağı beyaz un, 2 su bardağı tam buğday unu, tuz, 2 yemek kaşığı kimyon tohumu, yarım çay bardağı zeytinyağı konulup elle karıştırılır. Aldığı kadar su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 4 diş havanda dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı havanda dövülmüş taze zencefil eklenip biraz kavrulur. Üzerine 1 adet küp doğranmış soğan, 1 adet doğranmış yeşil biber ve tuz eklenip pişirmeye devam edilir.
- Kavrulan harca yarım su bardağı bezelye, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber konulup kavrulur. Üzerine 1 tutam taze kişniş ve 4 adet haşlanıp ezilmiş patates eklenip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp merdane ile açılır. Açılan hamur ortasından ikiye kesilip her parçası huni şeklinde yuvarlanır. Orta kısmı açılıp içine 1 yemek kaşığı hazırlanan harçtan konduktan sonra uçları bastırılarak kapatılır.
- Tavaya 2 su bardağı çiçek yağı konulup kızdırılır. Kızan yağın içine hazırlanan samosalar konulup ters yüz edilerek kızartılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder