1 Mayıs 2018 Salı

SAMOSA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Beyaz Un
  • 1 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil
  • 1 Tutam Taze Kişniş
  • 2 Yemek Kaşığı Kimyon Tohumu
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • Yarım Su Bardağı Bezelye
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 4 Adet Patates
  • 2 Su Bardağı Çiçek Yağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1 su bardağı beyaz un, 2 su bardağı tam buğday unu, tuz, 2 yemek kaşığı kimyon tohumu, yarım çay bardağı zeytinyağı konulup elle karıştırılır. Aldığı kadar su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 4 diş havanda dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı havanda dövülmüş taze zencefil eklenip biraz kavrulur. Üzerine 1 adet küp doğranmış soğan, 1 adet doğranmış yeşil biber ve tuz eklenip pişirmeye devam edilir.
  • Kavrulan harca yarım su bardağı bezelye, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber konulup kavrulur. Üzerine 1 tutam taze kişniş ve 4 adet haşlanıp ezilmiş patates eklenip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp merdane ile açılır. Açılan hamur ortasından ikiye kesilip her parçası huni şeklinde yuvarlanır. Orta kısmı açılıp içine 1 yemek kaşığı hazırlanan harçtan konduktan sonra uçları bastırılarak kapatılır.
  • Tavaya 2 su bardağı çiçek yağı konulup kızdırılır. Kızan yağın içine hazırlanan samosalar konulup ters yüz edilerek kızartılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder