1 Mayıs 2018 Salı

PATLICAN KEBABI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Su Bardağı Su
  • 8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Dilim Ekmek İçi
  • 6 Adet patlıcan
  • 3 Adet Domates
  • 5 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 500 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kimyon, yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 dilim ufalanmış ekmek içi konulup yoğurulur.
  • Harçtan parçalar koparılıp elde şekil verilerek köfteler hazırlanır.
  • Patlıcanlar 2 parmak genişliğinde kesilir. Borcam fırın tepsisine 1 adet patlıcan, 1 adet köfte şeklinde yan yana sıralanır. Aralarına 5 diş sarımsak konulur.
  • Borcam tepsinin ortasında kalan boşluğa 4’e bölünmüş 3 adet domates konulur. 2 adet yeşil biber iri şekilde doğranıp patlıcanların üzerine dizilir. 
  • Hazırlanan patlıcan kebabının üzerine tuz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Sosu için; 1 kaba 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı su, karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup karıştırılır.
  • Pişmesine yakın patlıcan kebabı fırından çıkarılıp üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Tekrar 170 derece fırına konulur ve sos kaynayınca fırından çıkarılıp sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder