17 Haziran 2018 Pazar

İÇLİ KÖFTE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 500 Gram Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı + Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Karabiber ve Tuz
  • Su

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet küp şeklinde doğranmış soğan yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine 500 gram kıyma, tuz, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış yarım demet maydanoz ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
  • 3 su bardağı ince bulgur ile 1 su bardağı irmik karıştırılıp üzerini örtecek şekilde sıcak su eklenir ve yarım saat suyunu çekmesi için beklenir.
  • Suyunu çeken bulgur irmik karışımının üzerine 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurdan küçük bir parça koparılıp elde su yardımıyla açılıp ortasına hazırlanan kıymalı harçtan konulduktan sonra hamurun ağzı kapatılır.
  • İçli köfteler 1 su bardağı kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder