--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Su Bardağı İnce Bulgur
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 500 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Su Bardağı + Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Karabiber ve Tuz
- Su
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 2 adet küp şeklinde doğranmış soğan yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine 500 gram kıyma, tuz, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış yarım demet maydanoz ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
- 3 su bardağı ince bulgur ile 1 su bardağı irmik karıştırılıp üzerini örtecek şekilde sıcak su eklenir ve yarım saat suyunu çekmesi için beklenir.
- Suyunu çeken bulgur irmik karışımının üzerine 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan küçük bir parça koparılıp elde su yardımıyla açılıp ortasına hazırlanan kıymalı harçtan konulduktan sonra hamurun ağzı kapatılır.
- İçli köfteler 1 su bardağı kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder