--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 1 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Yemek Kaşığı Şeker
- Aldığı Kadar Un
- 200 Gram Çökelek
- 200 Gram Kelle Peyniri
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Yumurta Sarısı
- Susam, Çörek Otu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı şeker konularak maya eriyene kadar karıştırılır.
- Eriyen mayanın üzerine 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep, tuz ve aldığı kadar un konularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamurun üzeri streç film ile sarılıp sıcak tutularak 45 dakika dinlendirilir.
- 1 kaba 200 gram çökelek, 200 gram rendelenmiş kelle peyniri (peynir tuzlu olduğu için ilave tuz atılmadı), yarım demet kıyılmış maydanoz konularak karıştırılır.
- Dinlenen hamurdan iri parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve ortasına peynirli karışım konulup yuvarlanarak kapatılır.
- Hazırlanan poğaçalar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir ve 1 adet yumurta sarısı fırça ile üzerlerine sürülür.
- Poğaçaların üzerine susam ve çörek otu serpildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder