17 Haziran 2018 Pazar

MAHLEPLİ POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
  • Aldığı Kadar Un
  • 200 Gram Çökelek
  • 200 Gram Kelle Peyniri
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Susam, Çörek Otu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı şeker konularak maya eriyene kadar karıştırılır.
  • Eriyen mayanın üzerine 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep, tuz ve aldığı kadar un konularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamurun üzeri streç film ile sarılıp sıcak tutularak 45 dakika dinlendirilir.
  • 1 kaba 200 gram çökelek, 200 gram rendelenmiş kelle peyniri (peynir tuzlu olduğu için ilave tuz atılmadı), yarım demet kıyılmış maydanoz konularak karıştırılır.
  • Dinlenen hamurdan iri parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve ortasına peynirli karışım konulup yuvarlanarak kapatılır.
  • Hazırlanan poğaçalar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir ve 1 adet yumurta sarısı fırça ile üzerlerine sürülür.
  • Poğaçaların üzerine susam ve çörek otu serpildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder