17 Haziran 2018 Pazar

AŞURE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Aşurelik Buğday
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 12 Adet Kuru Kayısı
  • 5 Adet Kuru İncir
  • 1 Kâse Kuş Üzümü
  • 1 Kâse Haşlanmış Nohut
  • Kavrulmuş Susam
  • 3 Adet Karanfil
  • Nar, Ceviz ve Tarçın

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 gece önceden suda kabartılan buğday tencereye alınıp üzerini 4 parmak geçecek şekilde su konulup kontrol edilerek kaynatılır.
  • Şişen buğdayın üzerine iri doğranmış 12 adet kayısı, 1 kâse kuş üzümü, 1 kâse haşlanmış nohut, 3 adet karanfil, iri doğranmış 5 adet kuru incir eklenip karıştırılır.
  • Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edip kaynayana kadar dibini tutmaması için karıştırılarak pişirilir.
  • Piştikten sonra kavrulmuş susam, ceviz, nar, tarçın vb. ile süslenip servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder