--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Aşurelik Buğday
- 4 Su Bardağı Toz Şeker
- 12 Adet Kuru Kayısı
- 5 Adet Kuru İncir
- 1 Kâse Kuş Üzümü
- 1 Kâse Haşlanmış Nohut
- Kavrulmuş Susam
- 3 Adet Karanfil
- Nar, Ceviz ve Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 gece önceden suda kabartılan buğday tencereye alınıp üzerini 4 parmak geçecek şekilde su konulup kontrol edilerek kaynatılır.
- Şişen buğdayın üzerine iri doğranmış 12 adet kayısı, 1 kâse kuş üzümü, 1 kâse haşlanmış nohut, 3 adet karanfil, iri doğranmış 5 adet kuru incir eklenip karıştırılır.
- Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edip kaynayana kadar dibini tutmaması için karıştırılarak pişirilir.
- Piştikten sonra kavrulmuş susam, ceviz, nar, tarçın vb. ile süslenip servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder