--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Dolmalık Ekmek
- 250 Gram Kavrulmuş Kıyma
- 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet dolmalık ekmek bıçakla ortasından yuvarlak şekilde kesilip kapak çıkarılır. Ekmeğin içi elle tamamen çıkarılır.
- Çıkarılan ekmek içi elle didiklenerek ufalanır.
- Tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 gram kavrulmuş kıyma, ufalanan ekmek içi, karabiber, tuz, yarım demet kıyılmış maydanoz konulup karıştırılarak 10 dakika kavrulur.
- Hazırlanan kıymalı harç içi boşaltılan ekmeğin içine konulur ve kesilen ekmek kapağıyla kapatılır.
- Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, 2 su bardağı su veya et suyu konularak kaynatılır.
- Pişince kolay çıkarmak için derin olmayan 1 tencereye doldurulmuş ekmek konulur ve üzerine kaşıkla kaynayan su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrol edilerek pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder