17 Haziran 2018 Pazar

EKMEK DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Dolmalık Ekmek
  • 250 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet dolmalık ekmek bıçakla ortasından yuvarlak şekilde kesilip kapak çıkarılır. Ekmeğin içi elle tamamen çıkarılır.
  • Çıkarılan ekmek içi elle didiklenerek ufalanır.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 gram kavrulmuş kıyma, ufalanan ekmek içi, karabiber, tuz, yarım demet kıyılmış maydanoz konulup karıştırılarak 10 dakika kavrulur.
  • Hazırlanan kıymalı harç içi boşaltılan ekmeğin içine konulur ve kesilen ekmek kapağıyla kapatılır.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, 2 su bardağı su veya et suyu konularak kaynatılır.
  • Pişince kolay çıkarmak için derin olmayan 1 tencereye doldurulmuş ekmek konulur ve üzerine kaşıkla kaynayan su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrol edilerek pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder