17 Haziran 2018 Pazar

BARDAK BAKLAVASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Adet Yumurta
  • 5,5 Su Bardağı Un
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 5,5 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 2 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Şerbeti için; bir tencereye 4 su bardağı şeker ile 4.5 su bardağı su konulup 30 dakika kaynatılır.
  • Bir kâseye 5.5 su bardağı un, 100 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 su bardağı su eklenip yoğurulur.
  • Hazırlanan hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
  • Kaynayan şerbete ocaktan almadan önce 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır.
  • Dinlendirilen hamurdan bezeler koparılıp nişasta kullanılarak mümkün olduğunca ince açılır.
  • Açılan 2 beze üst üste konulup üzerine kıyılmış ceviz serpilir ve karşılıklı olarak iki tarafından katlanarak birleştirilir.
  • Katlanan hamur bardak yardımıyla parçalara ayrılıp tepsiye dizilir. Üzerine 150 gram kızgın tereyağı dökülüp önceden 160 derece ısıtılmış fırında baklavaların üzeri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıkan baklavalar ılıdıktan sonra hazırlanan şerbet ılık olarak üzerine dökülür ve şerbetini çekene kadar dinlendirilip soğuk olarak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder