17 Haziran 2018 Pazar

ELMALI PAY

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Kırmızı Elma
  • 3 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
  • 2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 2 Su Bardağı Un
  • 125 Gram Tereyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Soğuk Su
  • Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çimdik Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 6 adet rendelenmiş kırmızı elma, 3 yemek kaşığı şeker ile elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, 2 çay kaşığı tarçın eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Geniş 1 kabın içine 2 su bardağı un, yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 çimdik tuz konulup karıştırılır. Üzerine 125 gram küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı eklenip parmak uçlarıyla karıştırılarak unla tereyağı birleştirilir.
  • Üzerine 5 yemek kaşığı soğuk su eklenip yoğurulur. Hazırlanan hamur streç filme sarılıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur 2 eşit parçaya bölünür. Hamurun biri yağlı kâğıt serili borcam fırın tepsisine konulup elle yaydırılır. (Merdane ile tepsi boyutunda da açılıp konulabilir.) 
  • Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı galeta unu serpilir ve üstüne soğuyan elmalı harç konulup yaydırılır.
  • Diğer hamur merdane ile tepsi boyutunda açılıp elmalı harcın üzerine yerleştirilir. İki hamurun uçları birleştirildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder