--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 6 Adet Kırmızı Elma
- 3 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
- 2 Çay Kaşığı Tarçın
- 2 Su Bardağı Un
- 125 Gram Tereyağı
- 5 Yemek Kaşığı Soğuk Su
- Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çimdik Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 6 adet rendelenmiş kırmızı elma, 3 yemek kaşığı şeker ile elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, 2 çay kaşığı tarçın eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Geniş 1 kabın içine 2 su bardağı un, yarım çay bardağı pudra şekeri, 1 çimdik tuz konulup karıştırılır. Üzerine 125 gram küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı eklenip parmak uçlarıyla karıştırılarak unla tereyağı birleştirilir.
- Üzerine 5 yemek kaşığı soğuk su eklenip yoğurulur. Hazırlanan hamur streç filme sarılıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur 2 eşit parçaya bölünür. Hamurun biri yağlı kâğıt serili borcam fırın tepsisine konulup elle yaydırılır. (Merdane ile tepsi boyutunda da açılıp konulabilir.)
- Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı galeta unu serpilir ve üstüne soğuyan elmalı harç konulup yaydırılır.
- Diğer hamur merdane ile tepsi boyutunda açılıp elmalı harcın üzerine yerleştirilir. İki hamurun uçları birleştirildikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder