--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 2 Dilim Ekmek İçi
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 5 Adet Patates
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 500 gram kıyma, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım demet kıyılmış maydanoz ve 2 dilim ufalanmış ekmek içi konulup yoğurulur.
- Harçtan parçalar koparılıp elde şekil verilerek köfteler hazırlanır.
- 5 adet patates yıkanıp soyulduktan sonra ayva dilim doğranır ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ekilerek karıştırılır. Hazırlanan patates borcam fırın tepsiye konulup 170 derece önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Yumuşayan patateslerin üzerine hazırlanan köfteler dizilir ve üzerlerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Borcam tepsi tekrar 170 derece fırına konulur ve köfteler ters düz edilerek pişirilir.
- 1 kaba 1.5 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1.5 su bardağı su ve tuz konulup karıştırılarak eritilir.
- Hazırlanan salçalı sos pişen patates ve köftelerin üzerine dökülüp tekrar 170 derece fırına konulur. Sos kaynayınca fırından çıkarılıp sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder