7 Nisan 2018 Cumartesi

SUSAMLI BİSKÜVİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 100 Gram Tereyağı
  • 100 Gram Susam
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1 çay bardağı sıvı yağ, 100 gram eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu ve aldığı kadar un konularak yoğurulur. Üzerine 3 yemek kaşığı su eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Hazırlanan hamur streç filme sarılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur streç filmden çıkarılıp ikiye bölünür. Hamur yağlı kâğıt arasına konulup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Açılan hamurdan kalıp yardımıyla halkalar kesilip, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • 1 kabın içinde 2 yemek kaşığı pekmez yarım çay bardağı su ile karıştırılır. Hazırlanan karışım tepsiye dizilen bisküvilerin üzerine fırça ile sürüldükten sonra her taraflarını kaplayacak şekilde susam dökülür.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder