7 Nisan 2018 Cumartesi

PATATESLİ EKMEK


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 3 Adet Haşlanmış Patates
  • Aldığı Kadar Un
  • Tuz


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kabın içine 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılır. 
  • Eriyen mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, 3 adet haşlanıp rendelenmiş patates, aldığı kadar un ve tuz ilave edilip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Üzeri kapatılıp sıcak tutularak 1 saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur yağlı kâğıt serili borcama konulur ve üzerine un serpilip elle düzeltilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder