--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 3 Adet Haşlanmış Patates
- Aldığı Kadar Un
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kabın içine 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılır.
- Eriyen mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su, 3 adet haşlanıp rendelenmiş patates, aldığı kadar un ve tuz ilave edilip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Üzeri kapatılıp sıcak tutularak 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur yağlı kâğıt serili borcama konulur ve üzerine un serpilip elle düzeltilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder