--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 5 Adet Patlıcan
- 2 Diş Sarımsak
- 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 250 Gram Kıyma
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 5 adet patlıcan yıkandıktan sonra bıçakla delikler açılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 170 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan patlıcanların iç kısımları çıkarılıp ince bir şekilde kıyılır ve 1 kaba alınır. Üzerine tuz, karabiber ekilir.
- Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip üzerine kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve 2 dakika karıştırılarak kavrulur.
- 1 kabın içine 5 yemek kaşığı yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış patlıcanlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan karışım servis tabağına alınıp üzerine 250 gram kavrulmuş kıyma konulur.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber ile kızdırılır. Kızan biberli yağ yemeğin üzerine gezdirilir ve 1 tutam kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder