7 Nisan 2018 Cumartesi

KIYMALI ALİ NAZİK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 5 Adet Patlıcan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 5 adet patlıcan yıkandıktan sonra bıçakla delikler açılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 170 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılan patlıcanların iç kısımları çıkarılıp ince bir şekilde kıyılır ve 1 kaba alınır. Üzerine tuz, karabiber ekilir.
  • Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip üzerine kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve 2 dakika karıştırılarak kavrulur.
  • 1 kabın içine 5 yemek kaşığı yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış patlıcanlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan karışım servis tabağına alınıp üzerine 250 gram kavrulmuş kıyma konulur.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber ile kızdırılır. Kızan biberli yağ yemeğin üzerine gezdirilir ve 1 tutam kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder