--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 75 Gram Tereyağı
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Yarım Su Bardağı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 75 gram eritilmiş tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 1 paket kabartma tozu konulup karıştırılır.
- Sıvı karışımın üzerine aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Yoğurulan hamur tezgâha yayılıp elle düzeltildikten sonra küçük bir bardak kullanılarak kurabiyeler kesilip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder