12 Mart 2018 Pazartesi

LAVAŞ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Çimdik Tuz
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Ilık Su

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 çay kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
  • Geniş 1 kapta 2.5 su bardağı un, 1 çimdik tuz, 1 su bardağı suda eritilen maya ve yarım su bardağı daha ılık su eklenerek yoğurulur. Üzerine 1 tutam un serpip üstü kapatılıp sıcak tutularak mayalanmaya bırakılır.
  • Kabaran hamur un yardımı ile tezgâha alınarak yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparıp un serpilerek oklava ile çok fazla inceltmeden açılır.
  • Yapışmayan tavada önlü arkalı olarak kurutmadan pişirilir. Hemen tüketilmeyecek ise kurumaması için masaya serilip soğuduktan sonra üst üste 1 kabın içine konulup ağzı kapatılarak muhafaza edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder