--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Çimdik Tuz
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1,5 Su Bardağı Ilık Su
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 çay kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
- Geniş 1 kapta 2.5 su bardağı un, 1 çimdik tuz, 1 su bardağı suda eritilen maya ve yarım su bardağı daha ılık su eklenerek yoğurulur. Üzerine 1 tutam un serpip üstü kapatılıp sıcak tutularak mayalanmaya bırakılır.
- Kabaran hamur un yardımı ile tezgâha alınarak yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparıp un serpilerek oklava ile çok fazla inceltmeden açılır.
- Yapışmayan tavada önlü arkalı olarak kurutmadan pişirilir. Hemen tüketilmeyecek ise kurumaması için masaya serilip soğuduktan sonra üst üste 1 kabın içine konulup ağzı kapatılarak muhafaza edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder