28 Mart 2018 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 160 Gram Bitter Çikolata

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şeker konulup iyice çırpılır.
  • Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı hindistan cevizi ve 1 paket kabartma tozu konulup çırpılır. 
  • Sıvı karışımın üzerine 2,5 su bardağı un ilave edilip çırpılır. Karışım yağlanan kek kalıbına dökülüp önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • 160 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Fırından çıkan ılımış kekin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökülüp kaplanır. Çikolata donduğu zaman dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder