6 Mart 2018 Salı

PATLICANLI BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Adet Yufka
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 4 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet küçük doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı ile biraz pişirildikten sonra 1 adet doğranmış kırmızı kapya biber, 4 adet alacalı soyulup küçük doğranmış patlıcan, tuz ve karabiber eklenip kavrulur. 2 adet küçük doğranmış domates eklenip kavrulduktan sonra ocaktan alınıp soğutulur.
  • Yufkalar 4 parçaya bölünür. Yarım çay bardağı zeytinyağı bir kaba konur. Her bir parça önce fırça ile yağlanır, sonra geniş kısmına hazırlanan harçtan konulup üzerine lor peyniri serpilerek rulo şeklinde sarılır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. 
  • Kalan zeytinyağının içine 1 yemek kaşığı yoğurt konulup karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder