--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Aldığı Kadar Un
- 2 Su Bardağı Tahin
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
- Tuz
Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- Susam
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kabın içine 2 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker eklenip karıştırılarak eritilir. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un ve tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurun üzeri streç film ile kaplanıp sıcak tutularak 45 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamur tekrar yoğrulduktan sonra küçük bezelere ayrılır.
- Bezeler un serpilerek oklava ile açılır. Açılan hamurun her yerine tahin sürülür, şeker ve kıyılmış ceviz serpilip rulo şeklinde sarılır. Rulo elle yuvarlanarak uzatılır ve içe doğru katlanarak sarılır.
- Hazırlanan çörekler yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fırça ile pekmez sürülüp susam serpilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder