18 Mart 2018 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Aldığı Kadar Un
  • 2 Su Bardağı Tahin
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • Susam

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kabın içine 2 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker eklenip karıştırılarak eritilir. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un ve tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Hamurun üzeri streç film ile kaplanıp sıcak tutularak 45 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulduktan sonra küçük bezelere ayrılır.
  • Bezeler un serpilerek oklava ile açılır. Açılan hamurun her yerine tahin sürülür, şeker ve kıyılmış ceviz serpilip rulo şeklinde sarılır. Rulo elle yuvarlanarak uzatılır ve içe doğru katlanarak sarılır.
  • Hazırlanan çörekler yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fırça ile pekmez sürülüp susam serpilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder