--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 250 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 1 Fincan Pirinç
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 Kâse Un (Köftelerin dışını bulamak için)
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Limon
- 6 Su Bardağı Su
- Tuz, Kimyon ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Kabın içine 250 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, kabartılıp süzülen 1 fincan pirinç, kimyon, karabiber ve tuz konularak yoğurulur.
- Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenerek yoğurulur.(harç çok cıvıksa biraz daha un konulabilir)
- Harçtan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlandıktan sonra una bulanır.
- Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup biraz kızdırıldıktan sonra dikkatlice 5 su bardağı su, tuz, karabiber, 1 limonun suyu konulur ve kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
- 2 yemek kaşığı una 1 bardak su eklenerek karıştırılarak eritilir.
- Kaynayan suyun içine eritilen un bir yandan karıştırılarak yavaş yavaş eklenip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suyun içine una bulanan köfteler teker teker atılıp tencerenin kapağı kapatılır ve taşma ihtimaline karşı kontrol edilerek kısık ateşte pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder