1 Mart 2018 Perşembe

EKŞİLİ KÖFTE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Fincan Pirinç
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Kâse Un (Köftelerin dışını bulamak için)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Limon
  • 6 Su Bardağı Su
  • Tuz, Kimyon ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Kabın içine 250 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, kabartılıp süzülen 1 fincan pirinç, kimyon, karabiber ve tuz konularak yoğurulur.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenerek yoğurulur.(harç çok cıvıksa biraz daha un konulabilir)
  • Harçtan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlandıktan sonra una bulanır.
  • Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup biraz kızdırıldıktan sonra dikkatlice 5 su bardağı su, tuz, karabiber, 1 limonun suyu konulur ve kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
  • 2 yemek kaşığı una 1 bardak su eklenerek karıştırılarak eritilir.
  • Kaynayan suyun içine eritilen un bir yandan karıştırılarak yavaş yavaş eklenip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan suyun içine una bulanan köfteler teker teker atılıp tencerenin kapağı kapatılır ve taşma ihtimaline karşı kontrol edilerek kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder