1 Mart 2018 Perşembe

KESTANELİ PİRİNÇ PİLAVI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 3,5 Su Bardağı Et Suyu
  • 20 Gram Çam Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Kase Kestane
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tuz, Karabiber ve Yenibahar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup üzerine çam fıstığı ilave edilerek biraz kavrulur.
  • Üzerine yıkanıp kabartılıp süzülen 2 su bardağı pirinç ilave edilip kavrulur.
  • Tuz, karabiber, yenibahar, haşlanıp iç ve dış kabukları soyulan 1 kâse kestane ve 3.5 su bardağı sıcak et suyu konulup tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Ocaktan almadan önce sıcak suyla yıkanıp süzülen 1 yemek kaşığı kuş üzümü ilave edilip kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder