--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 3,5 Su Bardağı Et Suyu
- 20 Gram Çam Fıstığı
- 1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Kase Kestane
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz, Karabiber ve Yenibahar
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup üzerine çam fıstığı ilave edilerek biraz kavrulur.
- Üzerine yıkanıp kabartılıp süzülen 2 su bardağı pirinç ilave edilip kavrulur.
- Tuz, karabiber, yenibahar, haşlanıp iç ve dış kabukları soyulan 1 kâse kestane ve 3.5 su bardağı sıcak et suyu konulup tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
- Ocaktan almadan önce sıcak suyla yıkanıp süzülen 1 yemek kaşığı kuş üzümü ilave edilip kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder