--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Armut
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil
- 4 Yemek Kaşığı Krema
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Kase Kıyılmış Fındık
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir kaba 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı toz zencefil konulup karıştırılır.
- Borcam kabın içi tereyağı ile yağlanır.
- Armutlar 2’ye bölünüp kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılır.
- Temizlenen armutlar fırın tepsisine ters olarak dizilir ve üzerlerine hazırlanan sostan dökülüp önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine kıyılmış fındık serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder