19 Mart 2018 Pazartesi

ZENCEFİLLİ ARMUT TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Armut
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil
  • 4 Yemek Kaşığı Krema
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Kase Kıyılmış Fındık

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kaba 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı toz zencefil konulup karıştırılır.
  • Borcam kabın içi tereyağı ile yağlanır.
  • Armutlar 2’ye bölünüp kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılır.
  • Temizlenen armutlar fırın tepsisine ters olarak dizilir ve üzerlerine hazırlanan sostan dökülüp önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine kıyılmış fındık serpilerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder