8 Mart 2018 Perşembe

ZARF BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yufka
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 200 Gram Lor Peyniri
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz ve Çörek Otu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kabın içinde 200 gram lor peyniri, tuz, kıyılmış 1 tutam dereotu ve kıyılmış 1 tutam maydanoz karıştırılır.
  • Sos için kâsede 2 yemek kaşığı yoğurt ile yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırılır.
  • 1 adet yufka serilip üzerine fırça ile hazırlanan sostan sürülür, ikinci yufka da üzerine serilip tekrar her yerine sostan sürülür.
  • Yufkaların kenarları kare biçimini alacak şekilde katlanıp, üzerleri soslanır ve 4 köşesine peynirli harçtan konulup zarf şeklinde katlanır.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınan böreğin üzerine kalan sos sürülüp bıçakla sekiz eşit parçaya bölünür ve üzerine çörek otu serpilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder