--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Yufka
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 200 Gram Lor Peyniri
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz ve Çörek Otu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kabın içinde 200 gram lor peyniri, tuz, kıyılmış 1 tutam dereotu ve kıyılmış 1 tutam maydanoz karıştırılır.
- Sos için kâsede 2 yemek kaşığı yoğurt ile yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırılır.
- 1 adet yufka serilip üzerine fırça ile hazırlanan sostan sürülür, ikinci yufka da üzerine serilip tekrar her yerine sostan sürülür.
- Yufkaların kenarları kare biçimini alacak şekilde katlanıp, üzerleri soslanır ve 4 köşesine peynirli harçtan konulup zarf şeklinde katlanır.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınan böreğin üzerine kalan sos sürülüp bıçakla sekiz eşit parçaya bölünür ve üzerine çörek otu serpilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder