22 Mart 2018 Perşembe

UN HELVASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 50 Gram Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Pekmez
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye yarım su bardağı sıvı yağ ve 50 gram tereyağı konulup tereyağı eriyince üzerine 2 su bardağı un eklenip sararana kadar kavrulur.
  • Yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı pekmez eklenip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılır.
  • Son olarak 1 su bardağı süt eklenir ve sütü çekip kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.  Arzuya göre şekil verilip süslenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder