--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 50 Gram Tereyağı
- Yarım Su Bardağı Pekmez
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye yarım su bardağı sıvı yağ ve 50 gram tereyağı konulup tereyağı eriyince üzerine 2 su bardağı un eklenip sararana kadar kavrulur.
- Yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı pekmez eklenip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılır.
- Son olarak 1 su bardağı süt eklenir ve sütü çekip kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Arzuya göre şekil verilip süslenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder