--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Adet Pancar
- 5 Diş Sarımsak
- 1 Su Bardağı Elma Sirkesi
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Turşu Tuzu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Pancarların dış kabukları soyulup güzelce yıkanır.
- Tencereye alınan pancarlar artı şeklinde uçlarından kesilir ve 3 su bardağı su konularak yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan pancarlar iri parçalar halinde kesilip kavanoza doldurulur ve aralarına 5 diş sarımsak atılır.
- 1 Kaba 2 su bardağı haşlanan pancarın suyu, 1 su bardağı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tuz konulup karıştırıldıktan sonra kavanozun ağzına kadar doldurulur ve kapağı sıkıca kapatılarak 3 gün güneş görmeyen yerde bekletildikten sonra pancar turşusu tüketilebilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder