1 Mart 2018 Perşembe

PANCAR TURŞUSU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Adet Pancar
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Elma Sirkesi
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Turşu Tuzu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Pancarların dış kabukları soyulup güzelce yıkanır.
  • Tencereye alınan pancarlar artı şeklinde uçlarından kesilir ve 3 su bardağı su konularak yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanan pancarlar iri parçalar halinde kesilip kavanoza doldurulur ve aralarına 5 diş sarımsak atılır.
  • 1 Kaba 2 su bardağı haşlanan pancarın suyu, 1 su bardağı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tuz konulup karıştırıldıktan sonra kavanozun ağzına kadar doldurulur ve kapağı sıkıca kapatılarak 3 gün güneş görmeyen yerde bekletildikten sonra pancar turşusu tüketilebilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder