--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Kilogram Limonun Kabuğu
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Şeker
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Limon kabukları 4’e bölünüp beyaz kısımları kesilerek atılır ve kalan kısımlar ince ince kesilir.
- İnce kesilen limon kabukları tencereye alınıp üstünü örtene kadar sıcak su dökülür ve 10 dakika kaynatılıp süzülür. Bu işlem 3 kere tekrar edilir.
- Acı suyu süzülen limon kabuklarının üzerine 2 su bardağı su, 1 su bardağı limon suyu, 2 su bardağı şeker eklenerek karıştırılır ve kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder