6 Mart 2018 Salı

LİMON REÇELİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Kilogram Limonun Kabuğu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Limon Suyu
  • 2 Su Bardağı Şeker

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Limon kabukları 4’e bölünüp beyaz kısımları kesilerek atılır ve kalan kısımlar ince ince kesilir.
  • İnce kesilen limon kabukları tencereye alınıp üstünü örtene kadar sıcak su dökülür ve 10 dakika kaynatılıp süzülür. Bu işlem 3 kere tekrar edilir.
  • Acı suyu süzülen limon kabuklarının üzerine 2 su bardağı su, 1 su bardağı limon suyu, 2 su bardağı şeker eklenerek karıştırılır ve kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder