18 Mart 2018 Pazar

MUZLU TİRAMİSU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 24 Adet Kedidili Bisküvi
  • 400 Gram Krema
  • 200 Gram Labne Peyniri
  • 1 Paket Vanilya
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Adet Muz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Nescafe

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 400 gram krema konulup mikser ile sertleşene kadar çırpılır.
  • Üzerine 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı toz şeker ve 200 gram labne peyniri konularak tamamen karışana kadar çırpılır.
  • 1 su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı nescafe konularak eritilir ve kedidili bisküviler bu karışıma batırılıp her tarafı ıslatıldıktan sonra borcam tepsiye 1 sıra dizilir.
  • Kedidili bisküvilerin üzerine hazırlanan kremanın yarısı dökülür ve her yerine dağıtılır. 
  • Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar konulduktan sonra ikinci kat kedidili bisküviler nescafeli süt ile ıslatılıp dizilir.
  • Üzerlerine kalan krema dökülerek her yerine gelecek şekilde yaydırılır ve buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
  • Buzdolabından çıkarıldıktan sonra üzerine kakao serpilip dilimleyerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder