5 Mart 2018 Pazartesi

MANDALİNALI İRMİK HELVASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 20 Gram Çam Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Su Bardağı Mandalina Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup çam fıstığı eklenerek karıştırılır.
  • Üzerine 1 su bardağı irmik eklenip biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı şeker ilave edilip irmik hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  • Pembeleşen irmiğin üzerine 3 su bardağı mandalina suyu ilave edilip suyunu çekene kadar karıştırılır ve suyunu çektikten sonra kapağı kapatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Tarçın dökülerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder