9 Mart 2018 Cuma

KIYMALI PATLICAN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Patlıcan
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Adet Domates
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 200 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 6 adet patlıcan alacalı soyulup 4 parçaya bölündükten sonra küçük küçük kesilerek tuzlu suya atılır.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet küp doğranmış soğan, 2 diş doğranmış sarımsak ve doğranmış patlıcanlar suyu sıkılıp konularak biraz kavrulur.
  • 3 adet küp kesilmiş domates, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip kavrulur. Üzerine 200 gram kavrulmuş kıyma, 1 tutam kıyılmış maydanoz konulup kontrol ederek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder