11 Mart 2018 Pazar

ETLİ SEBZELİ DÜRÜM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 5 Adet Lavaş
  • 250 Gram Az Yağlı Kırmızı Et
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 250 Gram Mantar
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz, Karabiber ve Kimyon

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 250 gram kırmızı et jülyen şekilde doğranır. 2 adet piyazlık doğranan soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavrulur. Üzerine 2 adet jülyen doğranmış kırmızı kapya biber, 250 gram iri kesilmiş mantar, tuz ve karabiber ilave edilip fazla öldürmeden sotelenir.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup üzerine 250 gram jülyen doğranmış kırmızı et eklenip sotelenir. Tavadan almadan kimyon, karabiber, tuz ve 1 tutam kıyılmış maydanoz serpilir.
  • Lavaşın içine hazırlanan etli sebzeli harç konulup dürüm şeklinde sarılarak servis tabağına alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder