14 Mart 2018 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • Yarım Kahve Fincanı Haşhaş
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
Şerbeti İçin:
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 4 Damla Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Şerbet için 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su tencereye konulup kaynamaya bırakılır. Kısık ateşte 20 dakika kaynatıldıktan sonra 4 damla limon suyu eklenip 2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Geniş 1 kaba 2 adet yumurta kırılır ve 1 çay bardağı şeker ile çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ilave edilip karıştırılır.
  • 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı irmik, yarım kahve fincanı haşhaş eklendikten sonra çırpmaya devam edilir. En son 1 adet limon kabuğu rendesi konularak karıştırılır.
  • Yağlanan borcam kabın içine hazırlanan karışım dökülür ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir. (İçinin pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edildiğinde kürdanın temiz çıkması gerekir.)
  • Revani fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika ılıması için beklenir. Daha sonra bıçak ile dilimlenir ve soğuyan şerbet 1 kepçe yardımı ile üzerine dökülür. Soğuyunca buzdolabında 2 saat dinlendirilir ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder