14 Mart 2018 Çarşamba

CEVİZLİ BATON EKMEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Çay Bardağı Ilık Süt
  • 2 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Aldığı Kadar Un
  • 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1 çay bardağı ılık süt, 2 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
  • Eriyen karışımın üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz ve ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde aldığı kadar un ilave edilerek yoğurulur. 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz eklenip karıştırılır.
  • Eller yağlanır ve kabaran hamur yağlanan kalıba konulup önceden 170 derece ısıtılan fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder