--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Çay Bardağı Ilık Süt
- 2 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- Aldığı Kadar Un
- 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1 çay bardağı ılık süt, 2 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
- Eriyen karışımın üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz ve ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde aldığı kadar un ilave edilerek yoğurulur. 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz eklenip karıştırılır.
- Eller yağlanır ve kabaran hamur yağlanan kalıba konulup önceden 170 derece ısıtılan fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder