28 Mart 2018 Çarşamba

GEVREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 30 Gram Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Susam
  • Yarım Çay Bardağı Pekmez

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1.5 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
  • Eriyen mayanın üzerine 30 gram tereyağı, 3.5 su bardağı un ve tuz eklenerek yoğurulur. Hazırlanan hamur üstü kapatılıp sıcak tutularak 45 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur hafif unlanarak tezgâha alınıp yoğurulur. Hamur küçük bezelere ayrılır. 
  • Geniş 1 kaba yarım çay bardağı pekmez ile 1 su bardağı su konularak karıştırılır.
  • Hamurdan koparılan bezeler elde yuvarlanıp tezgâhta rulo şeklinde uzatılır ve hamurun baş kısmının 1 parmak altından bıçakla ortasından ikiye kesilir. Kesilen uçlar burgu şeklinde sarılıp uçları birleştirilerek yuvarlanır.
  • Hazırlanan gevrek sulandırılmış pekmez karışımına batırıldıktan sonra her tarafı susama bulanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine konulur.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder