--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3,5 Su Bardağı Un
- 1,5 Su Bardağı Ilık Su
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 30 Gram Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- Tuz
Üzeri İçin:
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Susam
- Yarım Çay Bardağı Pekmez
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1.5 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırılarak eritilir.
- Eriyen mayanın üzerine 30 gram tereyağı, 3.5 su bardağı un ve tuz eklenerek yoğurulur. Hazırlanan hamur üstü kapatılıp sıcak tutularak 45 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamur hafif unlanarak tezgâha alınıp yoğurulur. Hamur küçük bezelere ayrılır.
- Geniş 1 kaba yarım çay bardağı pekmez ile 1 su bardağı su konularak karıştırılır.
- Hamurdan koparılan bezeler elde yuvarlanıp tezgâhta rulo şeklinde uzatılır ve hamurun baş kısmının 1 parmak altından bıçakla ortasından ikiye kesilir. Kesilen uçlar burgu şeklinde sarılıp uçları birleştirilerek yuvarlanır.
- Hazırlanan gevrek sulandırılmış pekmez karışımına batırıldıktan sonra her tarafı susama bulanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine konulur.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder