--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 6 Adet Cherry Domates
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Adet Kapya Biber
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Küçük doğranmış 1 adet soğan ve 2 adet sarımsak tencereye konulup üzerine yuvarlak dilimlenmiş patatesler dizilir.
- Patateslerin üstüne jülyen doğranmış kapya biber, 6 adet ikiye bölünmüş cherry domates ve 1 kâse kavrulmuş kıyma ilave edilir.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ile 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı su ile eritilerek sebzelerin üzerine dökülür.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklendikten sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder