--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Pancar
- 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 4 Su Bardağı Su
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Pancarlar dış kabukları soyulup yıkandıktan sonra artı şeklinde bıçakla çizilip 4 su bardağı su ile haşlanır.
- Haşlanan pancarlar küp şeklinde doğranır.
- Tencereye küçük doğranan 1 adet soğan eklenip 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine salça eklenip kavurmaya devam edilir.
- Yıkanıp süzülen bulgur ilave edilip karıştırılır ve üzerine pancarı haşladığımız 4 su bardağı pancar suyu eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocaktan almadan tuz, karabiber, küçük doğranan pancarlar ilave edilip karıştırılır ve suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp 15 dakika dinlendirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder