4 Mart 2018 Pazar

PANCARLI BULGUR PİLAVI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Pancar
  • 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Pancarlar dış kabukları soyulup yıkandıktan sonra artı şeklinde bıçakla çizilip 4 su bardağı su ile haşlanır.
  • Haşlanan pancarlar küp şeklinde doğranır.
  • Tencereye küçük doğranan 1 adet soğan eklenip 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine salça eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Yıkanıp süzülen bulgur ilave edilip karıştırılır ve üzerine pancarı haşladığımız 4 su bardağı pancar suyu eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Ocaktan almadan tuz, karabiber, küçük doğranan pancarlar ilave edilip karıştırılır ve suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp 15 dakika dinlendirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder