6 Mart 2018 Salı

YUMURTASIZ TUZLU KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Kase Susam
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 2 çay kaşığı çörek otu, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke dökülerek karıştırılır.
  • Karışımın üzerine aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, her yeri susama bulandıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder