--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 2 Çay Kaşığı Çörek Otu
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Kase Susam
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 2 çay kaşığı çörek otu, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke dökülerek karıştırılır.
- Karışımın üzerine aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, her yeri susama bulandıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder