--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Şişe Maden Suyu
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 1 Kahve Fincanı Süt
- Yarım Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Çikolatalı Ganaj İçin:
- 1 Paket Krema (200 Mililitre)
- 2 Paket Çikolata (160 Gram)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tart kalıbı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlanır.
- Geniş bir kaba 1 şişe maden suyu, yarım su bardağı şeker, 1 kahve fincanı süt ve 1 kahve fincanı sıvı yağ konularak karıştırılır.
- Sıvı karışımın üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı kakao ve 2,5 su bardağı un konularak çırpılır.
- Karışım yağlanan tart kalıbına dökülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Ganaj için tencereye 1 paket krema konularak kaynatmadan ısıtılır ve ısınınca ocaktan alınıp içine 2 paket çikolata atılıp karıştırarak eritilir.
- Kalıptan çıkarılıp soğuyan kekin ortasındaki boşluğa ılıyan ganaj dökülür ve buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder