8 Mart 2018 Perşembe

ÇİKOLATALI TART

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Şişe Maden Suyu
  • 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 1 Kahve Fincanı Süt
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Çikolatalı Ganaj İçin:
  • 1 Paket Krema (200 Mililitre)
  • 2 Paket Çikolata (160 Gram)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tart kalıbı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlanır.
  • Geniş bir kaba 1 şişe maden suyu, yarım su bardağı şeker, 1 kahve fincanı süt ve 1 kahve fincanı sıvı yağ konularak karıştırılır.
  • Sıvı karışımın üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı kakao ve 2,5 su bardağı un konularak çırpılır.
  • Karışım yağlanan tart kalıbına dökülür ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Ganaj için tencereye 1 paket krema konularak kaynatmadan ısıtılır ve ısınınca ocaktan alınıp içine 2 paket çikolata atılıp karıştırarak eritilir.
  • Kalıptan çıkarılıp soğuyan kekin ortasındaki boşluğa ılıyan ganaj dökülür ve buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder