11 Mart 2018 Pazar

SOĞAN DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Soğan
  • 1 Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 200 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 3 adet soğanın kabukları soyulup ortalarına kadar bıçakla kesilir. Tencereye su, 1 çay kaşığı tuz konulup soğanlar içerisine atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Geniş 1 kaba 1 çay bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kavrulmuş kıyma, 1.5 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırılır.
  • Yumuşayan soğanların katmanları ayrılıp içerisine hazırlanan harçtan konularak sarılır ve tencereye dizilir. 1 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder