--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Soğan
- 1 Demet Dereotu
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 200 Gram Kavrulmuş Kıyma
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 3 adet soğanın kabukları soyulup ortalarına kadar bıçakla kesilir. Tencereye su, 1 çay kaşığı tuz konulup soğanlar içerisine atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Geniş 1 kaba 1 çay bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kavrulmuş kıyma, 1.5 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırılır.
- Yumuşayan soğanların katmanları ayrılıp içerisine hazırlanan harçtan konularak sarılır ve tencereye dizilir. 1 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder