28 Mart 2018 Çarşamba

PEYNİRLİ İSLİM KEBABI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Dilim Ekmek İçi
  • 1 Kilogram Patlıcan
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 3 Adet Domates
  • Cheddar Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 19 Adet Kürdan
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba yarım kilogram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve 2 dilim ekmek içi ufalanıp yoğurulur. 
  • Hazırlanan kıymalı harçtan parçalar koparıp elde yuvarlayarak köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler tavada önlü arkalı pişirilir.
  • 1 kilogram patlıcan ince uzun şekilde kesilir. Patlıcanlara tuz ekilip, tavada kızartılır.
  • Kızartılan 2 dilim patlıcan artı şeklinde konulup ortasına 1 köfte konulur ve patlıcan uçları köftenin üstüne katlanır. Kürdana 1 küçük parça kırmızı kapya ve yeşil biber, 1 parça domates takılıp patlıcana sarılı köftenin ortasına batırılarak sabitlenir. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Hazırlanan patlıcana sarılı köfteler borcam tepsiye dizilir. Kürdanların üzerine 1 er parça cheddar peyniri eklenir.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su ile eriyene kadar karıştırılıp borcam tepsiye dökülür ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler hafif eriyene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder