--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Bardağı Nişasta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Fındık
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kaba 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı nişasta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya konulup elle karıştırılır.
- Üzerine un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- Hamurun üzerine 1 su bardağı iri kıyılmış fındık ilave edilip tekrar yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder