1 Mart 2018 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı İri Kıyılmış Fındık
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı nişasta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya konulup elle karıştırılır.
  • Üzerine un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  • Hamurun üzerine 1 su bardağı iri kıyılmış fındık ilave edilip tekrar yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder