--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 350 Gram Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- Yarım Su Bardağı + 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Susam, Çörek Otu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kabın içine küp şeklinde doğranıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulmuş 2 adet kuru soğan, 350 gram kavrulmuş kıyma, 1 demet kıyılmış maydanoz ve tuz konulup karıştırılır.
- Sosu için 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
- Yağlanan borcam tepsiye 1 kat yufka serilir ve hazırlanan sos her tarafına sürülür. Üzeri bir kat olacak şekilde yufka parçalarıyla kaplanıp, sos sürülür ve üzerine 1 adet yufka konulup sos sürüldükten sonra kıymalı harcın üçte biri ilave edilir. Bu işlem 3 kez tekrar edilir.
- Tepsiden sarkan yufka içeriye doğru katlanıp kalan sos dökülüp her yerine gezdirilir.
- Üzerine susam ve çörek otu serpilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder