22 Mart 2018 Perşembe

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 350 Gram Kıyma
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • Yarım Su Bardağı + 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Susam, Çörek Otu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kabın içine küp şeklinde doğranıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulmuş 2 adet kuru soğan, 350 gram kavrulmuş kıyma, 1 demet kıyılmış maydanoz ve tuz konulup karıştırılır.
  • Sosu için 1 su bardağı yoğurt yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
  • Yağlanan borcam tepsiye 1 kat yufka serilir ve hazırlanan sos her tarafına sürülür. Üzeri bir kat olacak şekilde yufka parçalarıyla kaplanıp, sos sürülür ve üzerine 1 adet yufka konulup sos sürüldükten sonra kıymalı harcın üçte biri ilave edilir. Bu işlem 3 kez tekrar edilir.
  • Tepsiden sarkan yufka içeriye doğru katlanıp kalan sos dökülüp her yerine gezdirilir. 
  • Üzerine susam ve çörek otu serpilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder