28 Mart 2018 Çarşamba

FIRINDA KREMALI PATATES

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Patates
  • Yarım Paket Krema (100 Mililitre)
  • 150 Gram Dil Peyniri
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kapta yarım paket krema, yarım su bardağı süt ile karıştırılır.
  • 4 adet patates soyulup ince bir şekilde dilimlenir.
  • Dilimlenen patatesler yağlanan borcam tepsiye kiremit şeklinde dizilir.
  • Üzerine tuz, karabiber ekilir ve her yerine gelecek şekilde süt krema karışımı dökülür. 
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine 150 gram rendelenmiş dil peyniri serpilir ve tekrar fırına konulup peynirler eriyene kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder