--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 60 Gram Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 2 Yumurta
- 1 Su Bardağı Tepeleme Un
- Kızartmak İçin Sıvı Yağ
- Pudra Şekeri
- Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tavaya 60 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı su konulup tereyağı eriyene kadar ısıtılır. 1 su bardağı tepeleme un konulup macun kıvamı alana kadar karıştırılır.
- Soğuyan hamura 2 adet yumurta tek tek yedirilerek ilave edilir.
- Tavaya sıvı yağ konulup kızdırılır. Hamur, sıkma pompasına konulur ve kızgın yağın içine şeritler halinde sıkılıp her yeri altın rengi alana kadar kızartılır.
- Üzerine pudra şekeri, tarçın karışımı serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder