19 Mart 2018 Pazartesi

CHURROS

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 60 Gram Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Tepeleme Un
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ
  • Pudra Şekeri
  • Tarçın

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tavaya 60 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı su konulup tereyağı eriyene kadar ısıtılır. 1 su bardağı tepeleme un konulup macun kıvamı alana kadar karıştırılır.
  • Soğuyan hamura 2 adet yumurta tek tek yedirilerek ilave edilir.
  • Tavaya sıvı yağ konulup kızdırılır. Hamur, sıkma pompasına konulur ve kızgın yağın içine şeritler halinde sıkılıp her yeri altın rengi alana kadar kızartılır.
  • Üzerine pudra şekeri, tarçın karışımı serpilerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder