--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Su Bardağı Pirinç
- 6 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
- 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 Çay Kaşığı Safran
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım su bardağı pirinç yıkanıp süzüldükten sonra tencerede 6 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ile yumuşayana kadar haşlanır.
- Pirinçler yumuşayınca 2 yemek kaşığı yıkanıp süzülen kuş üzümü, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı safran, 1 yemek kaşığı çam fıstığı atılıp karıştırılır.
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile eritilip tencereye eklenip karıştırılarak kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır. Sıcak iken tabaklara konulup üzeri isteğe göre süslenip soğuyunca servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder