14 Mart 2018 Çarşamba

ZERDE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Su Bardağı Pirinç
  • 6 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Çay Kaşığı Safran

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım su bardağı pirinç yıkanıp süzüldükten sonra tencerede 6 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ile yumuşayana kadar haşlanır.
  • Pirinçler yumuşayınca 2 yemek kaşığı yıkanıp süzülen kuş üzümü, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı safran, 1 yemek kaşığı çam fıstığı atılıp karıştırılır.
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile eritilip tencereye eklenip karıştırılarak kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır. Sıcak iken tabaklara konulup üzeri isteğe göre süslenip soğuyunca servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder