8 Mart 2018 Perşembe

SODALI POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 750 Gram Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Şişe Maden Suyu
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Tuz ve Haşhaş

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı kuru maya, 2 tatlı kaşığı şeker konulup eritilir.
  • 750 gram unun ortası açılıp eritilen maya, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı zeytinyağı, yarım şişe maden suyu ve tuz konulup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (kıvamı cıvık olursa un, sert olursa maden suyu ilave edilebilir.) Elde edilen hamur 30 dakika üzeri kapatılarak dinlendirilir.
  • 250 gram lor peyniri, yarım demet kıyılmış maydanoz ve tuz 1 kapta karıştırılır.
  • Hamurdan 1 parça koparılıp elle açıldıktan sonra ortasına iç harç konulup kapatılır.
  • Poğaçalar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizildikten sonra üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısı sürülüp, haşhaş serpilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder