11 Mart 2018 Pazar

MANTARLI PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 400 Gram Mantar
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 150 Gram Kelle Peyniri
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tutam Dereotu
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet piyazlık doğranmış soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine dilimlenmiş mantarlar ve karabiber eklenip pişirilir.
  • 1 kapta 4 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay bardağı zeytinyağı karıştırılır.
  • Tava zeytinyağı ile yağlandıktan sonra 1 adet yufka serilip üzerine sostan gezdirilir ve 2 adet yufka iri parçalar halinde üzerine kaplanıp tekrar sos gezdirilir. 
  • Hazırlanan harç, peynir, kıyılmış dereotu, kıyılmış maydanoz eklenir ve son yufka da parçalar halinde yerleştirilip üzerine sostan gezdirilir. (peynir tuzlu olduğu için ekstra tuz atılmadı)
  • Yufkanın dışarıya sarkan kenarları içeriye doğru katlandıktan sonra ocakta kısık ateşte ters yüz edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder