--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 400 Gram Mantar
- 1 Adet Kuru Soğan
- 150 Gram Kelle Peyniri
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Tutam Dereotu
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet piyazlık doğranmış soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine dilimlenmiş mantarlar ve karabiber eklenip pişirilir.
- 1 kapta 4 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay bardağı zeytinyağı karıştırılır.
- Tava zeytinyağı ile yağlandıktan sonra 1 adet yufka serilip üzerine sostan gezdirilir ve 2 adet yufka iri parçalar halinde üzerine kaplanıp tekrar sos gezdirilir.
- Hazırlanan harç, peynir, kıyılmış dereotu, kıyılmış maydanoz eklenir ve son yufka da parçalar halinde yerleştirilip üzerine sostan gezdirilir. (peynir tuzlu olduğu için ekstra tuz atılmadı)
- Yufkanın dışarıya sarkan kenarları içeriye doğru katlandıktan sonra ocakta kısık ateşte ters yüz edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder