19 Mart 2018 Pazartesi

MANTI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


Hamuru İçin:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Un
  • Tuz
İç Harcı İçin:
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Karabiber ve Kırmızı Acı Toz Biber
Sosu İçin:
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Acı Toz Biber
  • Yoğurt
Haşlama İçin:
  • 1,5 Litre Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Kabın içine 3 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı su ve tuz konulup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  • İç harcı için 250 gram kıyma, karabiber, kırmızı acı toz biber, tuz ve 1 adet rendelenmiş kuru soğan konulup karıştırılır.
  • Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçalar unlanarak oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Açılan hamur eşit ve küçük parçalar olacak şekilde kesilir. Her parçanın üzerine kıymalı harçtan konulur ve 4 köşesi ortada birleşecek şekilde kapatılır.
  • Hazırlanan mantılar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Haşlamak için tencereye 1.5 litre su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz konulup kaynayınca mantılar içine atılıp pişmesi kontrol edilerek haşlanır.
  • Sosu için yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber ile ısıtılır. Haşlanan mantı tabağa alınıp üzerine yoğurt (isteğe göre sarımsaklı yoğurt) ve sostan gezdirilip servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder