--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Un
- Tuz
İç Harcı İçin:
- 250 Gram Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Karabiber ve Kırmızı Acı Toz Biber
Sosu İçin:
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Acı Toz Biber
- Yoğurt
Haşlama İçin:
- 1,5 Litre Su
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Kabın içine 3 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı su ve tuz konulup ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- İç harcı için 250 gram kıyma, karabiber, kırmızı acı toz biber, tuz ve 1 adet rendelenmiş kuru soğan konulup karıştırılır.
- Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçalar unlanarak oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır.
- Açılan hamur eşit ve küçük parçalar olacak şekilde kesilir. Her parçanın üzerine kıymalı harçtan konulur ve 4 köşesi ortada birleşecek şekilde kapatılır.
- Hazırlanan mantılar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
- Haşlamak için tencereye 1.5 litre su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz konulup kaynayınca mantılar içine atılıp pişmesi kontrol edilerek haşlanır.
- Sosu için yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber ile ısıtılır. Haşlanan mantı tabağa alınıp üzerine yoğurt (isteğe göre sarımsaklı yoğurt) ve sostan gezdirilip servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder