2 Mart 2018 Cuma

KUŞBURNU REÇELİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Kuru Kuşburnu
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 250 gram kuşburnu önce güzelce yıkanıp süzüldükten sonra uçları temizlenir, ortalarından kesilerek çekirdekleri çıkarılır.
  • Temizlenen kuşburnu meyveleri tencereye alınıp üzerine 1 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su konularak ağır ateşte 15 dakika kontrol edilerek pişirilir.
  • Reçel kıvam alınca 2 yemek kaşığı limon suyu eklenip kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder