--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2,5 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Adet Yumurta
- 50 Gram Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 3 Yemek Kaşığı İrmik
- 1 Paket Vanilya
- 1,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Şerbeti İçin:
- 2 Su Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Önce şerbeti yapmak için tencereye 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su konulup 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve 2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Tencereye 2 su bardağı su, 50 gram tereyağı konulur ve tereyağı eriyince 2,5 su bardağı un ilave edilip karıştırılarak yedirilir. Kıvam alan hamur soğuması için bekletilir.
- Soğuyan hamura 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya konulup karıştırılır. Üzerine 2 adet yumurta teker teker atılıp yedirilip hamurun kıvam alması sağlanır.
- Kızartma tenceresine 1,5 su bardağı ayçiçek yağı konulup sıkma torbasına konan hamur yağın içine sıkılıp bıçak yardımı ile koparılır. Renk alana kadar pişirilir.
- Kızaran tatlılar direk soğuyan şerbetin içine atılıp 5 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder