12 Mart 2018 Pazartesi

TULUMBA TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Adet Yumurta
  • 50 Gram Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 3 Yemek Kaşığı İrmik
  • 1 Paket Vanilya
  • 1,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Şerbeti İçin:
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Önce şerbeti yapmak için tencereye 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su konulup 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve 2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  • Tencereye 2 su bardağı su, 50 gram tereyağı konulur ve tereyağı eriyince 2,5 su bardağı un ilave edilip karıştırılarak yedirilir. Kıvam alan hamur soğuması için bekletilir.
  • Soğuyan hamura 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya konulup karıştırılır. Üzerine 2 adet yumurta teker teker atılıp yedirilip hamurun kıvam alması sağlanır.
  • Kızartma tenceresine 1,5 su bardağı ayçiçek yağı konulup sıkma torbasına konan hamur yağın içine sıkılıp bıçak yardımı ile koparılır. Renk alana kadar pişirilir.
  • Kızaran tatlılar direk soğuyan şerbetin içine atılıp 5 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder