--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1,5 Kilogram Portakalın Kabuğu
- 2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Şeker
- Yarım Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Portakalların kabukları ince bir şekilde soyulur. Soyulan kabuklar yuvarlanarak ipliğe dizilir ve tencerede 3 kere 10 ar dakika kaynatılıp suyu süzülür.
- Tencereye 2 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı su, 2 su bardağı şeker eklenip 5 dakika kaynadıktan sonra portakal kabukları ilave edilir.
- Ocaktan almadan önce kabuklar iplikten maşa yardımı ile sıyrılarak çıkarılır ve yarım limonun suyu ilave edilip kıvam alana kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder