9 Mart 2018 Cuma

PORTAKAL REÇELİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1,5 Kilogram Portakalın Kabuğu
  • 2 Su Bardağı Portakal Suyu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • Yarım Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Portakalların kabukları ince bir şekilde soyulur. Soyulan kabuklar yuvarlanarak ipliğe dizilir ve tencerede 3 kere 10 ar dakika kaynatılıp suyu süzülür.
  • Tencereye 2 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı su, 2 su bardağı şeker eklenip 5 dakika kaynadıktan sonra portakal kabukları ilave edilir.
  • Ocaktan almadan önce kabuklar iplikten maşa yardımı ile sıyrılarak çıkarılır ve yarım limonun suyu ilave edilip kıvam alana kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder