--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Tavuk Göğsü
- Yarım çay Bardağı Zeytinyağı
- 300 Gram Mantar
- 2 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Köri
- 200 Mililitre Krema
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 3 diş sarımsak küçük kesilir, biberler jülyen, tavuk küp şekilde, mantarlar dilim şeklinde doğranır.
- Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konulup doğranan sarımsaklar sotelenir ve üzerine küp şeklinde kesilmiş tavuklar eklenip pişirilir.
- Tavuklar suyunu çekmesine yakın doğranan mantarlar ilave edilerek sotelenir.
- Mantar suyunu çekerken jülyen doğranan biberler konulup pişirmeye devam edilir.
- Biberler yumuşayınca tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı köri eklenir ve üzerine 200 ml. krema konulup karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder