5 Mart 2018 Pazartesi

KREMALI KÖRİLİ TAVUK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Tavuk Göğsü
  • Yarım çay Bardağı Zeytinyağı
  • 300 Gram Mantar
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Köri
  • 200 Mililitre Krema
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 3 diş sarımsak küçük kesilir, biberler jülyen, tavuk küp şekilde, mantarlar dilim şeklinde doğranır.
  • Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konulup doğranan sarımsaklar sotelenir ve üzerine küp şeklinde kesilmiş tavuklar eklenip pişirilir.
  • Tavuklar suyunu çekmesine yakın doğranan mantarlar ilave edilerek sotelenir.
  • Mantar suyunu çekerken jülyen doğranan biberler konulup pişirmeye devam edilir.
  • Biberler yumuşayınca tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı köri eklenir ve üzerine 200 ml. krema konulup karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder